sjöfararna !

SKS - Seglar Klubben Sjöfararna

Bara 2 veckor kvar till årets händelse, denna gång uppdelad i 2 etapper!

Såå nu är det äntligen dags för det årliga seglarlägret!!  Denna gång har dom delat upp det på två helger istället för att ha det en hel vecka. Detta är för att våra ledare åker på Jr Cup i Marstrand, där dom ska segla c55or som är en form av kölbåt. Så nu hoppas vi på att dom tar hem guldet!

Jag själv började segla när jag var 8-9 år gammal och har hållit på sen dess. Jag började med att segla min mammas gamla Optimist-jolle i några år. Sen när jag var stor nog så köpte morfar en E-jolle till mig från blocket som funkar finfint än idag. Det är det som är charmen med att segla, man kan alltid utvecklas genom att få byta båt och utmana sig själv.

För varje läger som har varit så utvecklas man mer och man lär känna nya personer, som kan bli ens vänner för livet. Oftast brukar man delas upp i 2 olika grupper. Det är nybörjarna och det är fortsättningsgruppen. Fortsättningsgruppen brukar ibland dela på sig så det blir en vanlig fortsättningsgrupp och en tävlingsgrupp där de som seglat några år får öva på kappsegling. Det beror helt på vad man vill åstakomma med seglingen. Vissa vill bara ha det som en hobby och andra vill satsa helhjärtat på den.  Trots att vi delas upp i två grupper så lär alla känna alla. Det är för att vi gör många aktiviteter tillsammans. Vi har dels vår berömda 5-kamp där man delas upp i två lag som tävlar mot varandra. Grenen som jag föredrar mest är nog brännbollen, alltid lika kul ;) Näst sista dagen brukar vi ta en segelutflykt ut till en av stränderna, då tar vi med oss matsäcken så vi kan fika och så leker lite.

 

Dagarna brukar se ut som så att vi först har ett litet möte, var grupp för sig, om vad vi ska göra den dagen. I fortsättningsgruppen brukar vi ofta gå igenom banan man ska segla för dagen och vilken tid det är lunch. Sen efter lunch så är det 5-kamp, för alla, och efter det är det antigen en kort teori eller så är det segling på ny bana.  Fortsättningsgruppen brukar också gå igenom många regler och vilka märken man kan ta! För när man har seglat ett tag så kan man utmana sig själv genom att ta Brons, Silver och Guldmärkena. Nybörjarna brukar gå igenom sjövettsregler, båtens delar och alla dom olika knoparna som finns. Även de olika seglingssätten gås igenom som kryss, slör, läns osv. En del av detta kommer nybörjarna få göra ett muntligt prov på för att få diplomet sista dagen.

 

Vi ses väl om två veckor?!? Som Rummel & Rabalder skulle sagt: - På med flytvästen och sitt i båten!

>> INFO OM SEGLARLÄGRET HITTAR NI HÄR <<

Från vänster har vi två E-jollar, jag som nyss kapsejsat och två lasers.

Här har vi två Optimistjollar.

Strandresan ;)

Första dagen kapsjesning.

Power bild haha..

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas